ProAccount er et moderne og erfarent regnskabsbureau

Tilbage til nyheder

22. april 2021

Tre nye tiltag slår hårdt ned på skattely

Skatten på udbytter til virksomheder i skattelylande fordobles og det sikres at virksomheder ikke kan få fradrag for betalinger, som sendes i skattely.

Det skal hverken være nemt eller fordelagtigt at sende penge til skattelylande. Derfor vil det fra den 1. juli 2021 være mere besværligt for de virksomheder, der benytter sig af skattely.  

De to såkaldte defensive foranstaltninger, som træder i kraft den 1. juli 2021, skal bl.a. sikre, at danske virksomheder ikke kan få fradrag for de betalinger, der går til koncernselskaber i sortlistelandene, ligesom skatten på udbytter til moderselskaber og hovedaktionærer, der betales fra Danmark til sortlistelande, forhøjes til 44 pct..

Trinidad og Tobago i skammekrogen
Udover de to nye tiltag opsiges dobbeltbeskatningsoverenskomsten med Trinidad og Tobago. Det skyldes, at begge lande igennem flere år har været på EU’s sortliste over skattelylande og ikke har gjort antræk til at ændre kurs.

Når dobbeltbeskatningsoverenskomsten ikke længere er i kraft, vil de to lande også blive ramt af de to nye defensive foranstaltninger.

Bliv kontaktet

Vi sidder klar til at hjælpe dig, så udfyld formularen eller ring til os på tlf. 45 20 49 00

Kontakt os