ProAccount er et moderne og erfarent regnskabsbureau

Tilbage til nyheder

16. september 2020

Lovændring for webshops

   

Vedtagelse af ny lov i forbrugerklageloven, der trådte i kraft den 9. januar 2016, betyder at alle der driver en webshop med handel til privatkunder skal linke til hjemmesiden Online Dispute Resolutions: http://ec.europa.eu/consumers/odr. I skal henvise til egen e-mail adresse, samt oplyse om at linket kan benyttes hvis kunden vil klage.

Du skal ikke linke til hjemmesiden hvis I kun sælger til erhvervskunder

Hvis kunden tilbydes vare direkte over mail, skal mailen indeholde overstående link og en forklaring på hvordan man klager.

 

Der skal også være en klage vejledning på hjemmesiden. Hvis hjemmesiden er på engelsk, skal vejledningen også være på engelsk.

 

Det betyder i praksis, at det vil blive både lettere og mindre omkostningsfuldt for både sælger og køber at blive enige, hvis der opstår en tvist om hvorvidt varen eller servicen lever op til det aftalte.

Tidligere skulle sagerne igennem domstolene, men det var både dyrt og en langsommelig proces. Nu kan man via linket få adgang til EU-online forum (ODR) som vil afgøre sagen.

Hvis loven ikke overholdes, risikere I at modtage en bøde. Det er alvorligt hvis I ikke følger forbrugerstyrelsen påbud om at linke til ODR, hvis de har henstillet jer om at gøre det.

 

Modtagelse af betaling med Mobilepay, Swipp og andre betalings tjenester

Flere og flere erhvervsdrivende tilbyder deres kunder betaling via mobiltelefonen, hvilket både er nemt, hurtigt og efterspurgt. Der er dog nogle faldgrupper i de nye smarte løsninger.

Mange erhvervsdrivende har en telefon som ikke er koblet op til selskabets konto, og derfor havner betalingerne for vare eller ydelser på indehaverens private bankkonto. Indehaveren overfører herefter til virksomhedens bankkonto.

Men denne transaktion er ikke lovlig, hvis der er tale om et selskab. Iflg. selskabsloven vil der være tale om et ulovligt lån til anpartshavere. Der skal iflg. lovgivningen betales en strafrente på 10 %, og beløbet skal selvfølgelig tilbagebetales. Desuden skal sådan tilgodehavender oplyses i årsrapporten.

Virksomheden må altså derfor sikre sig at have et mobilnummer der er knyttet op til virksomhedens bankkonto.  

Pas på du ikke overtræder hvidvaskloven

Hvis I modtager kontant betaling må beløbet Ifølge hvidvaskloven ikke overstige 50.000 kr. inkl. moms. Loven gælder uanset om betalingen er på en gang eller hvis betalingen for varen/ ydelsen er delt op over flere gange.

Førhen var beløbet på 100.000 kr. men det er nu sat ned til 50.000 kr. Vestre Landsret har i flere afgørelser udstedet bøder på 25 % af det beløb der overstiger det tilladte. En direktør blev yderligere pålagt en bøde på 10 %, da han var involveret i modtagelsen af betalingen.

For at undgå straf, må man bede kunden om at betale til virksomhedens bankkonto. Så vil det være bankens opgave at identificere indbetalingen.

Bliv kontaktet

Vi sidder klar til at hjælpe dig, så udfyld formularen eller ring til os på tlf. 45 20 49 00

Kontakt os